Vinyl klikgulve den ultimative guide til et praktisk og stilfuldt valg

Et smukt udseende, let montage og høj slidstyrke er bare nogle af fordelene ved et moderne vinyl klikgulv, det kan du læse mere om i denne lille guide.

Et vinyl klikgulv eller en klikvinyl som det også kaldes er en videreudvikling af den klassiske rullevinyl. Hvor den klassiske rullevinyl ligesom med et gulvtæppe kommer i ruller med en bredde på 2-4 meter, så er en klikvinyl i enten stav-, planke- eller klinkeformat. Den største forskel er dog at klikvinylen som navnet antyder er udstyret med et kliksystem. Det betyder, at en klikvinyl kan lægges som et svømmende gulv og ikke som en traditionel vinyl skal fuldlimes til undergulvet. Det gør montagen lettere og gør også, at det er lettere at fjerne gulvet igen.

Klikvinyler er generelt gengivelser af enten et trægulv eller en klinke og køber du et kvalitetsgulv så er klikvinylerne meget naturtro og vellignende i deres udseende. De kan derfor være et både smukt og praktisk alternativ til trægulve, laminatgulve og klinker.

Udover at være smukke at se på, så er de fleste klikvinyler også yderst slidstærke og samtidig gør vinyloverfladen, at gulvene er let at rengøre og vedligeholde, hvilket gør dem til et praktisk gulvvalg til en travl hverdag.

Vinyloverfladen sammen med gulvets opbygning, betyder også at de fleste klikvinyler har en god gangkomfort og er behagelige at stå og gå på samt at gulvene ikke på samme måde som hårde gulvtyper som trægulve og klinker vil skabe trinstøj og reflektere lyd. Nogle klikvinyler har sågar et integreret korklag og vil derfor kunne anvendes som akustikgulv.

Selvom klikvinyler stadig er en forholdsvis ny gulvtype, så findes der efterhånden et stort udvalg af klikvinyler, hvilket gør, at du kan finde en klikvinyl der passer ind i din indretningsstil. Eksempelvis kan du få naturtro klikvinyler i stavformat, der kan lægges i det klassiske sildebensmønster, så du kan få et smukt sildebensgulv.