Sadan foregar en operation for blindtarmsbetændelse

Vi er alle udstyret med en blindtarm, og en stor del af os, vil på et tidspunkt i vores liv opleve en enorm smerte i maven, som gør, at vi må gå sammenkrøbet uden helt at vide hvor dette kommer af, indtil vi tager til lægen med problemet, og får konstateret blindtarmsbetændelse. Dette behøver ikke at være så skræmmende som det lyder, og er en helt almindelig lidelse at få. Du vil her få et bedre indblik i, hvad blindtarmsbetændelse er, og hvordan det behandles.

Hvor er blindtarmen og hvordan forløber operationen

Selve betændelsen sidder på tyktarmen. Når du bliver opereret for det, er dette ved en Laparoskopi, hvor lægerne går ind og fjerner det betændte blindlukkede tarmstykke fra din tyktarm. Det er altså ikke et stykke, som du kommer til at mangle, hvoraf det er helt uden konsekvenser at fjerne det, udover at din brændende smerte vil forsvinde. Da det jo er et indgreb, vil du komme under fuld bedøvelse. Selve operationen udføres gennem tre huller, som laves i din hud ind i bughulen. Tidsmæssigt vil det tage ca. en til to timer for lægerne at operere, alt efter om der opstår komplikationer undervejs.

Hvad sker der bagefter

Når du er blevet ”åbnet op” af lægerne vil de selvfølgelig inden de begynder at operere tjekke, om der overhovedet er noget galt med blindtarmen. Skulle det ske, at du er blevet fejldiagnosticeret, vil du blot blive sendte hjem, og stadig have din blindtarm. Bliver du dog opereret, vil du, når du er kommet godt og helskindet gennem operationen, som hovedregel være klar til at tage hjem allerede samme dag, uden at skulle tage nogen former for medicin efterfølgende. Dét kan ske, når man får blindtarmsbetændelse er, at den kan sprænge, hvis ikke den bliver fjernet hurtigst muligt. Her vil du blive behandlet med antibiotika i tre dage efter operationen.