Plej din krop

Hvis du elsker at være aktiv, men en gang i mellem oplever nogle smerter, så skal du altså lytte efter din krops behov. Det kan nemlig udvikle sig til en længevarende skade, der kan have store konsekvenser for dit liv, og hvor ofte du kan komme ud og være aktiv. Hvis du oplever, at det gør ondt det samme sted, f.eks. i ryggen, når du laver en specifik bevægelse, så bør du gøre noget ved det. Det kan være, at det er tiden til, at du skal kontakte en fysioterapeut. De kan hjælpe dig med nogle øvelser, som gerne skulle lindre smerten. Læs mere her om, hvordan fysioterapi kan hjælpe dig. Du kan undersøge, hvilke muligheder du har for at få den rette hjælp.

Hjælp dig selv, inden smerten opstår

Det er vigtigt, at du husker at strække ud, hver gang du har trænet. På den måde er der lavere risiko for, at du ender med en skade. Desuden er det også en god idé, hvis du opsøger en massør, der kan hjælpe din krop med at være mere afslappet. Find massør online eller spørg en ven om de kan anbefale en, der er dygtig, så du får den rette behandling. Massage kan nemlig være et effektivt værktøj til at behandle de steder som du oplever, er ømme. Samtidig kan massage forbygge fremtidige skader.

Giv dig selv pauser

Selvom det er skønt at være aktiv, så er det altså vigtigt, at du passer på dig selv. Det er dermed fornuftigt at holde nogle pauser, så du ikke træner hver eneste dag. På den måde overbelaster du ikke din krop. I stedet for at træne intenst hver dag, så kan det være, at du kan gå nogle lange ture. Det er ikke lige så hårdt for kroppen, men du får samtidig bevæget dine ben og noget frisk luft.