Pas pa din sundhed bade i mund og led

Der kan hurtigt gå hverdag i den, og mange af os kan ”glemme” at komme afsted til både læger og tandlæger. De fleste af os plejer at trække denne type af forsøg, indtil vi pludselig står, med smerter vi ikke længere kan udstå. Det kan dog være en fordel, af og til at blive tjekket, blot for at være på forkant, hvis der skulle være noget galt med kroppen. På den måde kan man starte forebyggende behandlinger, og hvis der ikke er noget galt, kan man atter gå hjem med god samvittighed.

Dine tænder skal holde mange år endnu

Et sted, som mange nedprioriterer, er tandlæger. Er du bosat nær Roskilde, så gør dine tænder og mundhygiejne en tjeneste, og Find din lokale Tandlæge i Roskilde her. Du kan benytte dig af sådan en tandlæge, hvis du mærker ubehag i tænder, og mistænker der er et hul. Ideelt set bør du nok tage til et halvårligt tjek, hvor dine tænder får en ordentlig rensning, og der kan holdes øje med eventuelle komplikationer i både tænder og tandkød. Du vil også her blive klogere på, om der er noget du forebyggende kan gøre, for mange år fremover at bibeholde et sundt og stærkt tandsæt.

Tænk på led, knogler og muskler

Udover at kunne forebygge sygdomme i munden, kan du også tage et smut forbi en afdeling, som beskæftiger sig med reumatologi. Ordet dækker over forebyggelse, diagnostik og behandling af gigt- og betændelsessygdomme. Det er også et område, som beskæftiger sig med overbelastninger og idrætsskader. Er du derfor en fysisk aktiv person, som har været det i mange år, er reumatologisk afsnit værd at svinge forbi. Disse typer for gener kan give langvarige men, hvoraf det er vigtigt at lokalisere smerten hurtigt, og sammen med en læge drøfte, hvad du kan gøre, for at forebygge eventuelt fremtidigt ubehag.