Lader du dig stoppe af moder natur

Når vinteren kommer og kulden sniger sig ind under dørkarmen, kan de være noget så fristende at krybe under dynen med en kop te og slumre til det bliver forår igen. Men efter en varm sommer med svømmeture, gåture og løbeture nytter det ikke at lade det hele ligge bare fordi der er en lille snestorm udenfor.

Find kondiskoene frem

Når du endelig er trillet ud fra under din dyne, kan du straks sætte dine bedste træningssko klar ved en yogamåtte, for om et øjeblik skal du til at udfordre dig selv med en omgang højintensitets intervaltræning også kaldet HIIT. Der er mange fordele ved HIIT: musklerne opbygges, folk af alle niveauer kan være med og selv et døgn efter din træningssession foregår der en efterforbrænding af kalorier. Men det bedste af det hele er, at det kan gøres inden døre. Læs om HIIT træning her og læg en plan for hvordan du begynder din rejse mod et forbedret kondital og mere energi.

Gør plads i stuen

Det sværeste ved HIIT er at få skubbet sofaen en halv meter, så der er plads på gulvet. Herefter er det bare at gå i gang, enten med hjælp fra en video eller, hvis du har mod på det, et selvlavet program. Mens din veninde kæmper med at cykle til arbejde i vinden for at holde sig i form, kan du udfolde dig i stuen i et fornemt yogasæt over de korte intervaller med høj intensitet, alt sammen i din egen dagligstue.

Tænk ud i fremtiden

Om du er professionel eller nybegynder er der noget at komme efter ved HIIT. Jo før du begynder, jo før kan du høste frugterne af dit flotte arbejde. Det er vigtigt at lytte til sin krop og ikke at overanstrenge sig, men at blive ved et niveau der giver det største udbytte.

Husk vand!