Lad kroppen godt op mellem træningsforlob

Kroppen skal bevæges godt og muskler og led skal trænes, så vi kan opretholde den styrke, vi besidder. Men hvis vi begynder at arbejde med større træningsforløb, som tager mere på kroppen, så er det også vigtigt at tage nogle dage, hvor musklerne genopbygges, og kroppen lader op igen.

Tid til restituering

Når der trænes, skal der også genoplades og restitueres for, at kroppen kan følge med styrkeprocessen og at muskelgrupper igen genopbygges. Når der restitueres, skal kroppen have lov til at være mere i ro, og derfor ikke tvinges ud i endnu flere hårde styrkeprøver. Det giver god mulighed for at tage en lille stund, hvor man kan lave noget andet og nyde, at kroppen arbejder, uden at man selv behøver at gøre det helt store.

Så når der genoplades, så kan man jo eventuelt bruge tiden på at læse op på nyheder, se, hvad der sker i lokalområdet eller tjekke ind i Aarhus’ aktiviteter på en netavis her. Det kan også være, at benene skal op i vandret, så man rigtig kan nyde tiden med en god bog eller det helt store strikketøj. Det skaber god mulighed for, med god samvittighed, at bruge tiden på noget, som ikke er så aktivt, og hvis man normalt har lidt svært ved at lave noget, som ikke er effektivt skabende, så kan man se tiden som en opfordrende billet til at lave noget, som er godt for sindet, kroppen og sjovt for hovedet. Det er en god og sund mulighed for at skrue lidt ned for tempoet.

Sund mad

En sund restitueringsproces er også propfyldt med sunde og gode madvarer, og også her er det vigtigt at spise grønt og sundt, så kroppen har gode næringsstoffer at komme sig på. Sund mad er med til at genopbygge kroppen hurtigt, og det giver kroppen mulighed for, let at komme ovenpå igen.