Den rette bandage til anklen

Gigt er aldrig sjovt, da det kan gå ud over bevægelsen. Gigt er en bred betegnelse for sygdomme i bevægeapparatet, som kan involvere led, kar og andre organer. Begynder man at opleve stivhed og smerter i leddene, kan det være et tegn på gigt. Slidgigt er den almindeligste form for gigt. Det er ofte en langsom, fremadskridende sygdom. Der kan være mange årsager på slidgigt i ankel. Men en af årsagerne kan være tidligere brud eller andre skader i anklen. Hvis man er medfødt platfod, kan det også være en årsag til slidgigt ankel. Slidgigt ankel stiger med alderen.

God stabilitet for anklen

Hvis man har slidgigt ankel, er der mulighed for behandling eller andre former for smertelindrende værktøjer. Det rette fodtøj kan i visse tilfælde være lindrende imod smerterne. Derudover er det også muligt at købe ankelbandager, som kan give god ankelstøtte. Bandagen opretholder en ønsket stabilitet og kompression, som kan justeres efter ønske. Bandagen er anatomisk udformet og har et bånd, som kan justeres efter ønsket stabilitet. Fordelene ved en bandage er, at den er superelastisk strik af åndbare materialer, som giver en effektiv kompression, derudover er den yderst behagelig at have på.

Fysisk aktiv med bandage

Slidgigt ankel kan forekomme af mange årsager. Hvis man er fysisk aktiv og har en dårlig ankel, er det muligt at finde en bandage, som egner sig til sport og fysisk aktivitet. En bandage kan være med til at modvirke hævelse under aktivitet, hvilket sikrer kortest mulig restitution mellem træningspassene. Med en aktivbandage får man de samme kvaliteter som en funktionel tapeforbinding af ankelleddet, derudover stabiliserer den alle niveauer i ankelleddet. Hvis man har problemer med sin ankel, er der god hjælp at hente, så man ikke får sin hverdag og træning ødelagt af en dum ankel. Slidgigt ankel kan gøre ondt, derfor skal man passe på sig selv.