Gode rad til udbrændthed fra arbejde

Den verden, vi lever i, udvikler sig så stærkt, at det kan være svært for nogle mennesker at følge med. Lange arbejdsdage og deadlines i bunkevis kan føre til udbrændthed, hvis man ikke finder en god balance. Disse råd kan hjælpe dig med at trives bedre mentalt i et stressende arbejdsmiljø.

Forstå roden til problemet

Som mennesker oplever vi verden meget forskelligt. Vores tanker, følelser og reaktioner på det vi oplever, påvirker alt i vores hverdag – også vores arbejde! Vi er ikke en maskine, der kan tonse igennem opgave efter opgave uden nogensinde at blive påvirket af verdenen og relationerne omkring os. Vi kan udrette store ting, ja, og vi kan løse mange opgaver, men det er også vigtigt, at vi passer på os selv i det, så vi ikke brænder helt ud. Hvis du begynder at opleve symptomer på stress, angst eller depression, kan det være fordi, du er for hårdt spændt op i din hverdag. Sæt dig ned, måske sammen med din partner, en ven eller et familiemedlem, og lav en liste over ting, der trykker lige nu. Sammen kan I finde frem til, hvad roden til din mentale uro er, så du kan finde ud af, hvordan du kommer ovenpå igen, samt hvordan du lettere kan bibeholde balancen efterfølgende.

Der er heldigvis mange måder, du kan hele dine mentale sår og forebygge udbrændthed i fremtiden. En god psykolog eller coach kan hjælpe dig med at komme på benene. Du kan også tage på camp eller retreat og trække stikket fuldstændig med fokus på at styrke dit mentale helbred. Prøv at undersøge Mindcamp.io, der har mange forskellige redskaber, du kan prøve af.

Ned i tempo

Hvis man er stressramt, er det meget vigtigt, at man ikke forværrer problemet. Tænk på det som en brækket knogle. Det er bedst at undgå at gå på benet, indtil knoglen er fint helet igen. Det første skridt, når du mærker udbrændtheden, er at sætte tempoet ned. Hvis det er helt udelukket at tage en pause fra arbejdet, så giv dig selv mere ro i din fritid ved at lave færre aftaler, bede om hjælp til hverdagsopgaver, der stresser dig yderligere, og giv din krop og hjerne tid til at restituere. Hvis du har en hobby eller interesse, der bringer dig livsglæde, så giv plads til den. Det kan hjælpe på meningsløsheden, der kan opstå under udbrændtheden.