3 rad kom halsbetændelsen til livs

Ligger du og døjer med halsbetændelse lige nu? En omgang halsbetændelse er aldrig sjovt, og det er klart, du ønsker at komme den til livs. Desværre er foråret en sæson, hvor mange bliver ramt af halsbetændelse. Derfor kan du prøve at forebygge halsbetændelse ved at tænke over din håndhygiejne og holde afstand til andre syge personer. Men hvis du desværre allerede er blevet ramt af halsbetændelse, kan du nedenunder få 3 råd til at komme halsbetændelsen til livs.

Anskaf de rette lægemidler

Når du har ondt i halsen, er det godt at få anskaffet de nødvendige og rette lægemidler. Det kan for eksempel være febernedsættende medicin såsom paracetamol. Der findes dog også andet medicin med fokus på halsbetændelse, som for eksempel kunne være sugetabletter. Du kan læse mere om lægemidler til halsbetændelse og læse dig frem til, hvilket middel passer til dig – både receptpligtige eller ej.

Slap af under dynen

Når du er syg og føler dig dårlig, er det vigtigt, du ikke anstrenger dig for meget og som vidt muligt bliver under dynen, indtil du er kommet til kræfter. Hvis du kommer for hurtigt ud af fjerene, kan du risikere at få tilbagefald og blive syg igen. Derfor: Læg dig med en god bog eller film og slap af, indtil du er kommet til hægterne igen.

Forkæl dig selv

Det er helt okay, hvis du har en smule ondt af dig selv – for halsbetændelse kan være en slem omgang. Derfor er det en god idé at forkæle dig selv, mens du er syg. Kroppen skal jo også få lidt energi, selvom cola og is måske ikke er det mest nærende valg. Dog kan madvarer såsom is have en lindrende effekt, når du indtager det, fordi isen er kold mod din hals og mandler – og is lyder vel ikke helt dårligt, når man er syg?